Spatmaskers

Een goed product

begint met een goed ontwerp.

Onze spatmaskers zijn afgeleid van verschillende modellen die wereldwijd onder 3D-printbedrijven en particulieren met 3D-printers circuleren. Wij hebben de beste eigenschappen van verschillende maskers gecombineerd en daar onze eigen inzichten aan toegevoegd. Deze waren vooral bedoeld om het draagcomfort te vergroten en om er zoveel mogelijk per etmaal per printer te kunnen maken, met zo min mogelijk handelingen. We zitten nu op maximaal 32 maskers per printer per etmaal wat voor ons een prima uitgangspunt is.

Nu bestellen

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn jullie spatmaskers bedoeld?

Onze spatmaskers zijn bedoeld om organisaties die actief zijn in de thuishulp, kraamzorg of zorghuizen in Nederland uit de brand te helpen. Als je aan deze voorwaarden voldoet kun je hier spatmaskers bestellen.

Geeft dit spatmasker voldoende bescherming tegen besmetting?

Gebruik een spatmasker altijd in combinatie met andere beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, handschoenen en beschermende kleding.

Wat kosten jullie spatmaskers?

Deze maskers worden gratis verstrekt aan organisaties in de genoemde regio gedurende de periode dat er tekorten bestaan. Daarna zullen bij voldoende belangstelling marktconforme kosten in rekening worden gebracht.

Wij zijn geen non-profit organisatie, wij kunnen niet gratis werken of materiaal inkopen. Wij willen de kosten dekken door naast gratis producten andere producten aan te bieden die ook zinvol zijn in de strijd tegen Corona, tegen een schappelijke prijs. Neem daarom ook een kijkje in de SHOP.

Waarom dit initiatief?

Het plan om ‘actuele’ producten te maken lag er al een tijdje. Wij zijn ontwerpers en uitvinders en zien elk probleem, positief of negatief als een uitdaging. 3D printers geven ons de kans om oplossingen snel om te zetten in tastbare producten. Hoe naar een crisis ook is, het dwingt om na te denken over hoe dingen ook anders gedaan kunnen worden, zonder extreem hoge aanloopkosten of lange aanlooptijden.

Zijn jullie spatmaskers overal in de zorg veilig te gebruiken?

Het doel onze maskers is om het gezicht van de drager bescherming te bieden tegen besmetting door hoesten. ademen, zuchten, gapen of niezen door andere personen dan de drager. Bij het maken en verpakken van de maskers wordt uitgegaan van de richtlijnen van het RIVM.

Dragers binnen de zorg kunnen bijvoorbeeld professionals zijn binnen de thuiszorg, zorginstellingen, huisartsenpraktijken, kraamzorg, verloskundigen.

Voor ziekenhuizen en operatiekamers gelden strengere regels van het RIVM, onze maskers voldoen daar niet aan.

Onze masker hoeven volgens het RIVM niet steriel afgeleverd te worden indien zij normaal gereinigd kunnen worden.

 

 

Welke hygiene-richtlijnen worden er gevolgd

De maskers worden niet gesteriliseerd afgeleverd. Echter, de 3D geprinte onderdelen worden tijdens het maakproces verhit tot boven de 200°C, en zijn daarom steriel op het moment dat ze klaar zijn. Zij worden na het printen verwijderd van de printer en luchtdicht verpakt in een sealbag samen met een geperforeerd transparante A4 sheet, een instructie sheet en elastiek. Daarbij worden voor alle stappen handenwas-regels van de WHO gevolgd of handschoenen gebruikt. Voordat een nieuwe printrun wordt aangezet wordt het printbed gereinigd met 99,9% zuivere isopropanol alcohol.

Om de maskers voor of na gebruik te desinfecteren kan gebruik worden gemaakt van minimal 70% zuivere alcoholspray. Eventueel kan de eindgebruiker, afhankelijk van de eigen richtlijnen, het masker voor ingebruikname zelf nog reinigen met een sopje.

Hoe maken jullie de geperforeerde A4 sheets?

De sheets komen in een gesealde verpakking bij ons binnen. Deze worden tijdens het maakproces bij toeleveranciers onder hoge temperatuur gefabriceerd en zijn dan ook steriel. Deze worden in grote hoeveelheden tegelijk gemaakt en zeer snel na productie geseald en verpakt. Hier openen we de verpakking en voorzien elk vel van perforaties en stoppen hem direct en een sealbag. De viergatsperforator wordt na elke sheetverpakking van 100 stuks gereinigd met 99,9% zuivere isopropanol alcohol. Bij alle stappen worden handschoenen gedragen.

Waarom gebruiken jullie elastiek in plaats van een klemframe?

Daar zijn twee belangrijke redenen voor. A) Het draag over het algemeen lekkerder omdat je zelf kunt instellen hoe strak hij zit. B) omdat de lange armen die andere geprinte spatmaskers vaak hebben, ontbreken passen er veel meer frames op een printbed. Op onze printers passen er vier tegelijk, daardoor kunnen we per printer tot wel 32 maskers per etmaal maken. dat scheelt enorm veel tijd en handelingen.

Zijn jullie spatmaskers herbruikbaar?

De frames met elastiek zijn steeds opnieuw te gebruiken. Je kunt ze reinigen met een zeep- of een chlooroplossing, maar niet op temperaturen boven de 60°. De sheets kunnen ook gereinigd worden maar kunnen krasserig worden na verloop van tijd. Je kunt deze makkelijk zelf vervangen door een transparant A4 schutblad te voorzien van perforaties met een viergatsperforator.

Is er meer beeldmateriaal beschikbaar?
Hoe kan ik de maskers bestellen?

De maskers zijn via ons bestelformulier te bestellen.

Naar het bestelformulier

Producten die verdere verspreiding tegen kunnen gaan

van onder andere het COVID-19 virus

Loading...

14.9931.00 excl. btw
Layered Products Deuropener

3.999.50 excl. btw
NEW

14.9922.20 excl. btw
NEW De onderdelen van de Layered Products kraanhendel

28.5041.50 excl. btw